Премиерът Бойко Борисов отново зарадва почитателите си с любимото си шоу

...
Премиерът Бойко Борисов отново зарадва почитателите си с любимото си шоу
Коментари Харесай

Борисов качи хвалбите си и на електромобил

Премиерът Бойко Борисов отново зарадва феновете си с обичаното си шоу на колела. Във вторник той подкара електромобил и с ръка на кормилото сервира поредна порция благи новини и занимателни мнения. 

" Ние сме подготвени за фабрики за коли, сега даже са няколко огромните компании, които се двоумят коя да пристигна ", разгласи Борисов по време на откриването на развоен център на компанията " Вистеон Електроникс " в София. Фирмата е международен снабдител на програмен продукт за коли. Борисов похвали домакините: " Убеден съм че с всичко това, което вършиме, следващата година ще има подобен вложител. И куп други неща в този отрасъл, който у нас има над 250 завода. Само можем да се гордеем и да го демонстрираме. И съм уверен, че като пристигна президентът Тръмп, ще го докарам тука ".

Борисов разказа в резюме еволюцията на производството на части и аксесоари за коли у нас: " В началото започнахме да шием седалки, табла, след това минахте на най-умното нещо, което може да се направи в един автомобил – електрониката и софтуера, хардуера ". Премиерът регистрира като неточност, че България дълго е привличала вложители с примамката " ниски заплати ", " а бяхме с най-ниското възнаграждение, само че за това сме си отговорни ние, тъй като от години промотираме България като страна с най-евтината работна ръка. Но към този момент променяме това и се наваксва. Вече има високи заплати. Гледах цифрите и автомобила, който тествах  - огромна част от тези фабрики съм откривал ", не пропусна да означи персоналния си принос Борисов. 

Той похвали темповете, с които се развива автомобилния бранш у нас, като отлични и даде като образец най-новите фабрики за елементи и програмен продукт -  в Пловдив, Димитровград и Русе. После изрече страдание, че " на фона на всичките отрицателни вести, които се изливат, българите не могат да се зарадват на това, че тези красиви дизайни се пишат от български инженери, технолози ". По-късно министър председателят пусна репортаж от събитието и на страницата си във Facebook, като открои, че иновационният програмен продукт на колата, която покара, е основан от българи. Става дума за цифров панел, показващ 3D изображения, който е част от 3D 3D i-Cockpit - умното табло на новото " Пежо 208 ".

 

БТР

Борисов хвърли мост сред 3D технологиите, създадени от " Вистеон ", и оръжейния бизнес. Той заяви, че в четвъртък у нас идват представители на оръжейни производители и " с 3D и с нещата, които вършиме, има огромна опция в бронираните машини, танковете, самоходните гаубици и това, което ще се създава в България с тези триизмерни пространства, инженерите схващат голямата опция за развиване и доставки в региона ".
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР